Lördag

Idag har jag och Louvisa gått upp tidigt, gymmat, åkt in till stan varit och kolla på dräkt till Louvisas skiva, varit på hollister, i kungsan och sen åkte vi hem och solade och Therese kom över! Det var sjukt vart ute och jag fick nog lite färg tror jag :) Sen har vi mest snackat och ätit. Nu ska vi ha vinkväll. Lägger upp lite bilder också. Puss


Praktik

Börjar jobba snart, det är nästan tomt i gallerian. Idag kommer min lärare och besöker mig också :)


Skumma människor

Har ju berättat tidigare att folk alltid verkar vilja prata med mig som jag inte känner haha. Idag hände det igen. Två gånger. Först en kvinna som satt bakom mig på bussen och frågade mig om vägen, jag förklarade vägen men sen erbjöd jag mig att visa den eftersom jag ändå skulle av på samma ställe. Sen på lunchen så var jag på ica och då var det en man som frågade om han fick ta kort på mig, jag frågade varför och då sa han: för att jag tycker du är så vacker. Fast på engelska. Jag ba: No, I don´t want to do that... Sen tackade han och gick haha. Varför skulle jag vilja vara med på en bild som han har? Vad ska han göra med den liksom? Känns lite creepy.

Juste sen var det en annan dag för ett tag sen när jag väntade på att MQ skulle öppna så satt jag utanför på en bänk och då satt det en kille där som började prata med mig och jag förstod knappt vad han sa. Han sa att han också jobbade i gallerian och att han bodde i hjulsta och frågade om jag ville bli hans vän och om han kunde få mitt nummer, jag svarade att det inte gick och hälsade honom en bra dag sen som tur var öppnade butiken. Samma dag var det ännu en kille som frågade om vägen till trafikskolan, sen började han prata massa om att han bott i Sverige i 6 år och skulle skaffa körkort här och blablabla. Asså varför? Haha, lite kul är det ändå, men känns så skumt när alla kommer fram till mig. När jag jobbar så kommer det fram kanske 10 personer dagligen och frågar om saker, men det är ju skillnad, även fast en jag knappt går fram och pratar med någon så kommer dem till mig, men det är ju för att jag finns där för att hjälpa till.

      image descriptionimage description

Torsdag

Blir helt slut när jag kommer hem från praktiken så jag orkar inte med nånting. Efter att jag slutade igår så handlade jag massa hälsosam mat :) Provade på en maträtt som jag åt hos Louvisa förut, så det är hennes recept. Det är iallafall haloumiost, tomat, spenat, salladslök och lite sånt. Kan visa bild sen :)
När jag kom hem lagade jag mat, sen kollade jag lite på lyckan i LA och läste bloggar sen somnade jag, haha trött tjej!
Har precis gjort klart matlådan tills imorgon, det är andra gången jag äter matlåda. Äter alltid ute annars men det får det vara slut med. Har fuskat litegrann med kosten. Eller ja ganska mycket. Just nu känns det som att jag sätter upp för höga mål och har för höga krav på mig att allt tillslut blir en enda röra. Jag ska hinna träna, äta bra, inget onyttigt, städa, träffa vänner, pojkvän familj, övningsköra, plugga, shoppa, välja rätt kläder för rätt dag, förbättra min hy, blogga osv. Kanske inte låter som värsta problemen men tillslut blir det jättestressigt för mig och jag börjar slarva med maten, sover inte lika bra och då börjar jag stressa upp mig över att jag sover dåligt och börjar tänka på att jag har mycket plugg, vill köpa massa nya kläder för det känns som om alla mina är fula, får huvudvärk, mår illa, kan inte umgås normalt och så vidare. Därför måste jag alltså påminna mig om att inte stressa upp mig själv. Jag ska snart åka och träffa älskling innan han åker. Vilket betyder att jag måste gå upp 5 på morgonen eftersom att dem åker till Åre då. Men jag har bestämt mig för att jag vill träffa honom, annars kommer jag må dåligt av att inte ses istället. Sen måste jag såklart träffa mina närmaste vänner Therese och Louvisa som jag saknar sååå! Det var lite torsdagstankar, vill inte skriva för mycket bara. Nu måste jag skynda mig iväg! Vi ses snart igen :)

image description
Som ni ser här så fuskade jag lite, har även tagit lite smågodis och ätit vegetarisk hamburgare och pommes

image description
Här är maten jag köpte igår. Massa grönsaker för att kunna göra goda sallader eller wookade grönsaker. Köpte även lite ost och frukt och naturgodis.

Tisdag

Sitter och har lunch just nu och ska snart ut och jobba igen. Mår inte så bra idag, tog en Alvedon mot huvudvärken, så det löser sig nog. Har varit jätteduktig med kosten än så länge, kan göra ett inlägg om det sen. :)
Gjorde samma sak inatt som igår, jag somnade jättetidigt och vaknade tre på natten och kunde inte somna om, usch! Igår gick det väldigt bra, fick packa ner rean och flytta om i butiken, svarade i telefon också haha. Köpte nya jeans också :) Men nu måste jag ut igen, puss


Träningsmotivation


Måste försöka komma igång med träningen igen. Har gått upp två kilo bara på grund av att jag ätit skräpmat och varit på den lata sidan. Så det måste bli ändring på det. Ska boka in några pass i veckan tänkte jag och från och med nu blir det bara onyttigt på lördagar. Ingen annan dag i veckan. Fram tills sommaren, hoppas jag lyckas hålla det bara! Återkommer om hur det går lite senare. Puss

(vet att klockan är lite mycket, 05:07 hehe. Men jag somnade 20:00 idag så jag kan inte somna om igen)
Ser att solen är på väg upp nu och det börjar bli ljust ute. Fåglarna kvittrar också. Ska iaf försöka få lite sömn innan jag ska upp klockan 8 på morgonen. Sömn är viktigt och speciellt när jag rör på mig hela dagarna på praktiken.


Svar på en fråga


Kommer du söka till högskolan/ universitet?

Gjorde ju högskoleprovet förra året, så jag planerar till att söka till högskola eller universitet när jag känner mig redo och beredd på att plugga. Just nu känner jag mig lite skoltrött så jag har bestämt mig för att jobba efter gymnasiet och tjäna ihop pengar, sen åka bort och resa lite och därefter börja plugga.


It's amazing that you're so beautiful

Godmorgon! Ligger i sängen just nu och väntar på att Anton ska vakna. Idag kanske vi ska in till stan och kolla på kläder. Jag vill köpa ett linne från hollister och kolla på lite annat :) Köpte en jättefin virkad bikini här om dan och två tröjor, en som jag hade på mig igår och en till liknande. Sen köpte jag ett par nya jeans och ett fint linne från mq som jag kan visa upp senare :)


Såhär ser solglasögonen ut på, skulle ju visa det för er :)


Lördag

Har inte haft tid att blogga, men skriver ett inlägg lite snabbt. Är på kalas just nu för att fira Antons mamma och lillebror.
Jag har ju börjat min praktik den här veckan och jag trivs verkligen jättebra! Alla jag jobbar med är så himla trevliga och snälla och man kan prata med dom om vad som helst. Så tiden går väldigt snabbt där, även om jag jobbar i 8 timmar. Det enda jobbiga är väl att man får så ont i benen och fötterna. Igår fick jag lära mig kassan och svara i telefon, vilket jag inte fått göra innan. Sen får jag göra det vanliga, vika kläder och hjälpa kunder och så vidare. Nu ska jag gå, men skriver snart igen!


Fredag den trettonde

Kvällen var väl helt okej igår. Var ju bättre i början kan jag ju säga. Men vi hade kul! Lyckades spräcka glaset på min iPhone och hade massa andra grejer som var lite otur. Får alltid otur på sånna här dagar, vilket sög. Men men. Det var jättekul att få träffa louvisa igen, tack för allt! Fick även träffa Therese en snabbis så det var kul :) Efter festen drog jag hem till Älskling och sov. Vaknade upp till att marken var helt snötäckt :o Vi hade det mysigt och sen kollade vi massa på solsidan också. Känner att jag vill köpa en helt ny garderob nu haha. Sitter på bussen nu och jag är snart hemma men jag kanske gör något inlägg ikväll. :)


Torsdag

Dagarna sen jag kom hem från sälen har spenderats med Anton. Vi hade det lite jobbigt ett tag, men nu känns allt verkligen skitbra! Tycker det är jobbigt att vara ifrån honom och det känns underbart att få spendera min tid med honom ♥ Men imorgon ska vi fira Sanna, så imorgon blir det mys med min kära vän Louvisa. Efter det drar vi vidare. Det kommer vara svartvitt tema, så jag klurar lite på vad man ska ha på sig. Ska prata med Louvisa om det lite senare :) Innan dess ska vi bada bastu och lite sånt där. Trevligt! :) Nu ska jag kolla efter kläder.

     image description

Senaste inköpen

image description
image description
Här är två nya saker jag har köpt dem senaste veckorna. Har letat efter ett par pilotsolglasögon med brunt glas jättelänge. Har bara hittat dem som är för genomskinliga. Men dem här var perfekta, kan visa dom på lite senare. Neutrogenakrämen köpte jag för ett tag sen så jag har provat den lite. Den ska minska finnar och porer. Om jag ser något bra resultat så tipsar jag om den sen :)


Påsklovet

Mitt lov har varit väldigt kul! Vi åkte till sälen i torsdags. Jag körde upp till Falun, sen började det göra ont i benet och foten. Plus att det var lite läskigt att köra om då det var första gången jag gjorde det. Så vickan fick ta över. Första åkdagen var den bästa på länge, sjukt bra åkning i backarna. Men senare framåt eftermiddagen blev det bara sämre och sämre åkning. Sen hade vi påskmiddag med släkten. Träffade älskling en stund i tandådalen. Sen gick vi ut en kväll också som var riktigt kul!
Åkte lite mer bräda. Hoppade på ett ganska stort hopp och gjorde mig illa. Flög kanske 3-4 meter upp i luften för jag hade för mycket fart och landade rakt på ändan. Kändes som om ryggen knäcktes ihop. Fick ont i armen, benet, nacken, och ryggen och revbenet. Det gjorde ont att andas ett tag men det gick över sen. Låg kvar efter hoppet i en minut och skrek aj aj aj och sen lyckades jag ta mig ner själv till lägenheten. Så det gick väldigt bra ändå. Kunde inte åka sista dagen, så det var synd. Gör lite ont fortfarande trots att det hände i söndags för snart en vecka sen, men hoppas på att det går över snart. Låter nog värre än vad det är. Får väl ta och kolla upp det senare nån gång.

Nog om det. Här är lite bilder :)
image descriptionimage description
image descriptionimage description
Haha, jag dör av sista bilden! Vi skulle sjunga en visa på middagen och då fick alla varsin påse och så skulle vi sätta på oss varje sak efter varje del i låten vi sjöng. Tillslut såg alla ut som jag vet inte vad, haha.

Lite tankar

Har precis kommit hem från halkbanan. Det var ganska roligt faktiskt, men hade förväntat mig lite mer. Tjejen som jag turades om med var jätterolig och vi skrek och skrattade varje gång bilen halkade iväg och snurrade runt haha. :)
När vi åkte hem berättade hon att hon tänkte flytta till Tyskland med sin kille och vi pratade lite med det här att svenskar är så tråkiga och lite kalla av sig. Vi är sånna som ska vara självständiga och att "ensam är stark". Vilket inte är sant, men så är det i Sverige.
Vi ska jämt jämföra oss med andra och försöka vara perfekta. Ha fina kläder, vara smal, ha ett bra boende, körkort, bra i skolan och så vidare. Hon sa att vi äter alldeles för mycket och sen ska vi börja banta och klagar över det. Att vi inte har tid och att om man vill ses så måste man planera långt i förväg och att vi lever för helgerna sen är det det gamla vanliga igen. Vilket jag tycker stämmer ganska bra in på oss svenskar. Hon berättade att utomlands är det bara att ringa någon när man känner för det och den kommer över direkt och bjuder på fika etc. Där kan man också börja prata med folk man inte känner och så vidare, för det är inget fel med det. Här får man lära sig att redan när man är liten "prata inte med främlingar".
Vilket jag tycker borde ändras, det är inget fel med att lära känna nytt folk, det ger bara nya erfarenheter. Det jag tror det beror på är för att ingen vågar, ingen vågar ta första steget ingen vågar gå utanför gränserna till någonting nytt, vad har man att förlora liksom? Alla vill vara likadana i Sverige, ingen vill stå ut på samma sätt som dem gör utomlands tex. Självklart finns det ju personer som är helt tvärtom, men ni förstår hur jag menar...

Förut var jag mycket mer blyg men nu har jag börjat inse att man kommer ingenvart i livet om man inte tar chansen. Om jag inte hade vågat prata med folk hade jag inte blivit tillsammans med min pojkvän, hade inte fått min praktik, körkort, gått på event, eller jobb som dem flesta får genom att prata med folk dem inte känner. Man får som sagt nya erfarenheter och lär sig nya saker varje dag genom att prata med människor, så var inte rädd för det och det gör inget om du gör fel, för man lär sig utav sina misstag.

Tisdag

Idag var jag på en aktivitet hos sminkföretaget jag pratade om förut som hade event. Oriflame heter företaget. Dem pratade lite om hudvård och så. Ganska intressant faktiskt. Fick även med ett schampoo hem och nästa gång kommer vi få mer produkter. Var även och solade lite innan, känner mig mycket frächare nu. Älskar att vara brun, är inte lika bekväm annars. Är ju ledig från skolan varje tisdag och onsdag. Nu har jag precis sett Lyckan i LA och snart tänkte jag fixa mig iordning för sängen och för en ny dag..

       image descriptionimage description



Senaste

Mådde inte så bra i torsdags och i fredags så jag blev hemma och tittade på bb och lite sånt där. Sen började det snöa också och då blev man inte så sugen på att gå ut, men det bästa är att det betyder bara att det kommer bli bra åkning i sälen när vi är det på påsklovet.

I Lördags hade vi en asgrym kväll, riktigt rolig utgång! Träffade Fredrik som varit i australien i över ett halvår så det var jättekuk(hahah det där var inte meningen..) att träffa han igen, sen var vi med Therese och Matilda. Träffade även en gammal klasskompis där så det var kul. Jag och Anton tog nattbussen hem klockan fyra och var hemma vid fem. Jag hade så ont i benen och fötterna och det var svinkallt ute så älskling bar mig på ryggen halva vägen hem, haha sötnos! Han brukar göra det ibland, det betyder skitmycket.

Imorgon är det halkbanan, är lite nervös men det blir nog kul bara. Det kommer vara i 4 timmar. Sen blir det hem för att packa inför sälen för på torsdag åker vi och jag ska köra :)

image description
Mina systrar sist vi var där

3 april - 22 månader


Idag är det min och älsklings 22 månadersdag. Har inte träffat honom på hela dagen och kommer troligen inte göra det heller :( Vi båda har mycket att göra så vi får helt enkelt träffas någon annan dag. Saknar honom lika mycket varje gång jag är ifrån honom. ♥


RSS 2.0